português | español | français | català

logo

Database search

Database:
FONS
Search:
RECEPTES CULINARIES []
References found:
612   [Refine the search]
Showing:
1 .. 20   in format [Default]
page 1 of 31
go to page                         


1 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Les Receptes de cuina empordanesa de Joan Duran i Simon (1989) / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 341 (novembre-desembre 2023), p. 62-63 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Cuiners
Matèries: Duran, Joan
Àmbit:Figueres ; Alt Empordà ; Baix Empordà
Cronologia:1989
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/421397
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



2 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Albergínies en conserva al casal noble de Sança Ximenis de Foix i de Cabrera / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 339 (juliol-agost 2023), p. 56-57 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Noblesa ; Dona ; Fonts documentals ; Llibres de comptes ; Receptes culinàries ; Aliments ; Baixa edat mitjana
Matèries: Ximenis de Foix i de Cabrera, Sança (1397-1475)
Àmbit:Osor
Cronologia:1440 - 1444
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/418500
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



3 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Adrogueria, rebosteria, pastisseria, licors i aigües en el manual de l'olotí Gil Torras i Bassols (II) / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 338 (maig-juny 2023), p. 60-61 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Indústria alimentària ; Comerciants ; Pastissers ; Adroguers ; Botigues i comerços ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Matèries: Gorras i Bassols, Gil
Àmbit:Olot
Cronologia:1850
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/416774
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



4 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Gil Torras i Bassols : xocolater i magatzemista de productes colonials a Olot (1850) (I) / text: Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: Revista de Girona. Girona, núm. 337 (març-abril 2023), p. 62-63 : il. (Paladars elèctrics


Matèries: Indústria alimentària ; Comerciants ; Pastissers ; Adroguers ; Botigues i comerços ; Receptes culinàries ; Fonts documentals
Matèries: Torras i Bassols, Gil
Àmbit:Olot
Cronologia:1850
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/414210
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



5 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
El Boom dels fogons tradicionals : les cuineres de Sils / text: Moisès de Pablo ; fotos: Quim Giró
Pablo, Moisès de


En: Revista de Girona. Girona. Any 50, núm. 223 (març-abril 2004), p. 22-29 : il. (Reportatge


Matèries: Tradicions populars ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Dona ; Patrimoni cultural
Àmbit:Sils
Cronologia:[2004]
Autors add.:Giró, Quim (Il·l.)
Accés: https://raco.cat/index.php/RevistaGirona/article/view/95608
Localització: UAB: Humanitats (Hemeroteca); Institut Ramon Muntaner; Universitat Autònoma de Barcelona; B. Abadia de Montserrat; Universitat de Barcelona; Biblioteca Borja (URL); Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona; Universitat de Lleida; Universitat Politècnica de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya


Enllaç permanent a aquest registre



6 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Menú degustació La Moixina. Estudi del'aplicació de temàtiques avantguardistes en la cuina catalana / Miquel Alongina Pijuan
Alongina Pijuan, Miquel


En: Annals del Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca. Olot, núm. 33 (2022) , p. 276-280 (Premis Salvador Reixach i Jordi Pujiula

Des d'un inici, aquest projecte ha tirat endavant gràcies a diversos plantejaments. L'objectiu principal era crear el menú degustació del restaurant La Moixina fent servir tècniques culinàries que tenen com a base la química, sense perdre l'essència de la cuina catalana i el seu sabor, i comprovar si es poden aplicar tècniques avantguardistes en la cuina catalana sense modificar-ne el seu gust.


Matèries: Treballs escolars ; Projectes ; Restaurants ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries:Restaurant la Moixina d'Olot
Àmbit:Olot
Cronologia:[2022]
Accés: https://raco.cat/index.php/AnnalsPEHOC/article/view/426781
Localització: Biblioteca de Catalunya; UAB: Sibhil·la; Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; Universitat de Lleida; Institut Ramon Muntaner; UAB: Humanitats (Hemeroteca); Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya; Universitat Pompeu Fabra; Universitat Rovira i Virgili


Enllaç permanent a aquest registre



7 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Un Plat de festa major : platillo de bolets / Josep Riera i Torrent
Riera i Torrent, Josep


En: Llibre de la Festa Major de Torroella de Montgrí. Torroella de Montgrí (1992) , p. 5-6 : il.


Matèries: Festes majors ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Torroella de Montgrí
Cronologia:[1992]
Accés: https://raco.cat/index.php/LlibreFestaMajor/article/view/200211
Localització: B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



8 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Vianda de músic : plat tradicional de festes majors de principis de segle / Enric Vilà i Armengol
Vilà i Armengol, Enric


En: Llibre de la Festa Major de Torroella de Montgrí. Torroella de Montgrí (1991) , p. 7-8: il.


Matèries: Festes majors ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Torroella de Montgrí
Cronologia:[1900 - 1950]
Accés: https://raco.cat/index.php/LlibreFestaMajor/article/view/200236
Localització: B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



9 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Apat o menú de Festa Major (1920-1930) / Engràcia Gimpera i Saló, Joan Fuster i Gimpera
Gimpera i Saló, Engràcia


En: Llibre de la Festa Major de Torroella de Montgrí. Torroella de Montgrí (1989) , p. 5-9 : il.
Notes.


Matèries: Festes majors ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries: Saló i Formatger, Joaquima
Àmbit:Torroella de Montgrí
Cronologia:[1920 - 1930]
Autors add.:Fuster Gimpera, Joan
Accés: https://raco.cat/index.php/LlibreFestaMajor/article/view/200278
Localització: B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí); B. Carles Rahola (Girona)


Enllaç permanent a aquest registre



10 / 612
select
print

Bookmark and Share
Essències : cuina i sentiments a taula / text: Mariona Quadrada Monteverde ; il·lustracions: Adela Blasi Casal
Quadrada Monteverde, Mariona


La Bisbal d'Empordà : Edicions Sidillà, 2021
107 p. : il. col. ; 21 * 21 cm (QuèViures, 6) 
ISBN 9788412430615



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya
Cronologia:[2021]
Autors add.:Blasi Casal, Adela (Il·l.)
Localització: Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta); B. Josep Fontbernat i Verdaguer (Bescanó); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Comarcal (Blanes); B. Marquès d'Olivart (Les Borges Blanques); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Municipal i Comarcal Salvador Estrem i Fa (Falset); Biblioteca de Guissona; B. Comarcal Jaume Vila (Mollerussa); B. Comarcal Josep Conangla i Fontanilles (Montblanc); B. Marià Vayreda (Olot); B. Popular (Palafrugell); B. Comtat de Cerdanya (Puigcerdà); B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Lambert Mata (Ripoll); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Pública (La Selva del Camp); B. Comarcal Sant Agustí (La Seu d'Urgell); B. Pública de Tarragona; B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí)


Enllaç permanent a aquest registre



11 / 612
select
print

Bookmark and Share
Història de la cuina catalana i occitana / Vicent Marqués ; il·lustracions: Montse Mayol
Marqués, Vicent


La Bisbal d'Empordà : Edicions Sidillà, 2018-
6 vols : il. ; 25 cm
Conté: 1. Les salses, els aperitius, les ensalades, les sopes -- 2. Les olles. Les verdures -- 3. Els llegums. L'arròs. La pasta -- 4. El peix. El marisc. Els cefalòpedes -- 5. El bacallà. La carn. Els menuts -- 6. L'aviram. El conill. La caça.
ISBN 9788494748486 (v. 1)
ISBN 9788494928178 (v. 2)
ISBN 9788412156980 (v. 3)
ISBN 9788412224085 (v. 4)
ISBN 9788412574708 (v. 5)
ISBN 9788412730821 (v. 6)



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Catalunya ; Catalunya Nord
Cronologia:[0000 - 2018]
Autors add.:Mayol Mas, Montse (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; B. Centre de Lectura de Reus; B. Guillem Viladot (Agramunt); Museu de les Terres de l'Ebre (Amposta); B. Comarcal del Pla de l'Estany (Banyoles); B. Ramon Vidal (Besalú); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Comarcal (Blanes); B. Marquès d'Olivart (Les Borges Blanques); B. Municipal Pere Carner (Calonge); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries); B. Víctor Català (L'Escala); B. Fages de Climent (Figueres); B. Carles Rahola (Girona); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Pública de Lleida; B. Comarcal Jaume Vila (Mollerussa); B. Marià Vayreda (Olot); B. Popular (Palafrugell); B. Lluís Barceló i Bou (Palamós); B. Municipal (Pals); Biblioteca Municipal (El Pont de Suert); B. Carles Fontseré (Porqueres); B. Comtat de Cerdanya (Puigcerdà); B. Central Xavier Amorós (Reus); B. Lambert Mata (Ripoll); Biblioteca Salardú-Naut Aran (Naut Aran-Aran); B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Joan Vinyoli (Santa Coloma de Farners); B. Pública (La Selva del Camp); B. Comarcal Sant Agustí (La Seu d'Urgell); B. Pública de Tarragona; B. Pere Blasi (Torroella de Montgrí); B. Central Comarcal (Tàrrega); Biblioteca Terra Baixa (El Vendrell); B. Generau (Vielha)


Enllaç permanent a aquest registre



12 / 612
select
print

Bookmark and Share
El Territori al plat : un documental on trobaràs sabors i aromes que no et deixaran indiferent [Enregistrament de vídeo] / un documental de Video Play Serveis i Vinagreta disseny i comunicació



La Bisbal d'Empordà : Vídeo Play Serveis, 2010
1 disc òptic (DVD) (ca 40 min ) : so, col. (Pal)

Documental sobre la relació entre el paisatge empordanès, els seus conreus i la gastronomia resultant.



Matèries: Costums alimentaris ; Productes agraris ; Receptes culinàries ; Documents audiovisuals
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:2010
Localització: B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Carles Rahola (Girona); B. Julià Cutillé (Llagostera); B. Popular (Palafrugell)


Enllaç permanent a aquest registre



13 / 612
select
print

Bookmark and Share
La Gastronomia del Baix Empordà = La cuisine du Baix Empordà



La Bisbal d'Empordà : Costa Brava Centre : Consell Comarcal del Baix Empordà, DL 2002
[30] p. : il. ; 21 cm
Text en català i francès.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:2002
Autors add.:Consell Comarcal del Baix Empordà
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



14 / 612
select
print

Bookmark and Share
La Gastronomía del Baix Empordà = The cuisine of Baix Empordà region



La Bisbal d'Empordà : Costa Brava Centre : Consell Comarcal del Baix Empordà, DL 2002
[30] p. : il. ; 21 cm
Text en castellà i anglès.



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Baix Empordà
Cronologia:2002
Autors add.:Consell Comarcal del Baix Empordà
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Girona


Enllaç permanent a aquest registre



15 / 612
select
print

Bookmark and Share
Ganxonari : calendari de cuina, costums, festivitats i natura / Valentín Valls Arará
Valls Arará, Valentín


[Roquetas de Mar] : Editorial Círculo Rojo, 2019
191 p. : il. col. ; 24 cm
ISBN 9788413178660



Matèries: Costums alimentaris ; Calendaris ; Tradicions populars ; Receptes culinàries
Àmbit:Sant Feliu de Guíxols
Cronologia:[2019]
Localització: B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols)


Enllaç permanent a aquest registre



16 / 612
select
print

Bookmark and Share
Platillo amb joia de de viure / Pitu Basart, text ; David Pujol, fotografia
Basart, Pitu


En: Gavarres. Cassà de la Selva, núm. 44 (tardor-hivern 2023), p. 108-109 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Matèries: Fabrellas, Rosa
Àmbit:Bisbal d'Empordà, la
Cronologia:2023
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



17 / 612
select
print

Bookmark and Share
La Llebre de Ca l'Eudald / Marc Martínez Punzano, text ; Gael Piguillem, fotografia
Martínez Punzano, Marc


En: Cadí Pedraforca. Cassà de la Selva, núm. 35 (tardor-hivern 2023), p. 80-81 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Restaurants ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Matèries:Ca l'Eudald d'Alp
Àmbit:Alp
Cronologia:2023
Autors add.:Piguillem Boladeras, Gael (Il·l.)
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



18 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Can Patacano, notes històriques sobre un establiment emblemàtic / per M. Àngela Sagrera
Sagrera i Perpiñà, M. Àngela


En: Blanda : publicació de l'Arxiu Municipal de Blanes. Blanes, núm. 24 (2021) , p. 62-89 : il. (Recerques. 05) 
Notes a peu de pàgina. Fonts.


Matèries: Restaurants ; Hostals i fondes ; Empreses familiars ; Costums alimentaris ; Receptes culinàries ; Fonts documentals ; Memòries
Matèries: Burcet, família
Matèries:Can Patacanao de Blanes
Àmbit:Blanes
Cronologia:[1901 - 2000]
Accés: https://www.blanes.cat/docweb/blanda24 [Exemplar complet]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Girona; Arxiu Històric de Sabadell; Universitat Pompeu Fabra; B. Comarcal (Blanes)


Enllaç permanent a aquest registre



19 / 612
select
print
Text complet
Bookmark and Share
Receptaris de cuina i de rebosteria conservats a l'Arxiu Municipal / Pep Vila
Vila i Medinyà, Pep


En: L'Arjau : Informatiu de l'Àrea de Cultura. Sant Feliu de Guíxols, núm. 38 (novembre 2000), p. 3-63 : il. (L'Arxiu


Matèries: Arxius històrics ; Arxius municipals ; Fonts documentals ; Llegats i donatius ; Receptes culinàries ; Costums alimentaris
Matèries:Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols
Àmbit:Sant Feliu de Guíxols
Cronologia:[2000]
Accés: https://arxiumunicipal.guixols.cat/attachments/article/6182/arjau_guixols_arxiu_038_gotic_esglesia_monestir.pdf [exemplar complet]
Localització: B. Octavi Viader i Margarit (Sant Feliu de Guíxols); B. Mercè Rodoreda (Castell-Platja d'Aro); B. Baldiri Reixac (Santa Cristina d'Aro)


Enllaç permanent a aquest registre



20 / 612
select
print

Bookmark and Share
L'Arròs de l'Isca i en Moisès / Xavier Febrés
Febrés, Xavier


En: Alberes. Cassà de la Selva, núm. 28 (tardor-hivern 2022), p. 82-83 : il. (Patrimoni. Gastronomia) 



Matèries: Costums alimentaris ; Receptes culinàries
Àmbit:Cadaqués
Cronologia:[2022]
Localització: Biblioteca de Catalunya; Universitat de Barcelona; Universitat de Girona; B. Sala de Lectura Miquel Pairolé (Quart); B. Municipal (La Bisbal d'Empordà); B. Fages de Climent (Figueres); B. Ramon Bordas i Estragués (Castelló d'Empúries)


Enllaç permanent a aquest registre



page 1 of 31
go to page                         

Database  FONS : Advanced form

   
Search:
in field:
 
1     
2   
3